ŞIRNAK / CİZRE - Cizre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Rehberli Tanıtım

REHBERLİK NEDİR?

Rehberlik, bireye, kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini kendine en uygun düzeyde geliştirmesi, çevredeki olanakları tanıması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımdır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi'nde öğrenciler için yapılan pek çok çalışma vardır. Bunlardan bazıları;

·         Potansiyellerinin, güçlerinin ve zayıf oldukları yönlerin bilincinde olmaları adına onların yanında olmak

·         Yeteneklerini, eğitimleri adına kullanabilmeleri için onlara rehberlik etmek

·         Bireysel gelişimlerine destek olmanın yanı sıra doğru kararlar almalarına yardımcı olmak

·         Alan ve kariyer seçiminde, ayrıca farklı meslekleri keşfetmeleri adına danışmanlık yapmak

·         Çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlayabilmesi için rehberlik etmek

Bu amaçlar doğrultusunda düzenlenen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetinden faydalanan öğrenciler, bireysel farklılıklara saygının ve gizlilik ilkelerinin ön planda tutulduğu bir ortamda olduklarının güvenini duyarlar. Rehber öğretmenlerle yapılan bütün görüşmeler karşılıklı hoşgörü ve güven temeline dayanır.

Unutmayın! Rehberlik servisine başvurmak için mutlaka bir sorununuz olmasına gerek yoktur! Tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimizi Rehberlik Servisi'ne bekleriz.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi Olarak Öğrencilerimiz İle;

·         Kendini tanıma ve ifade etme,

·         Hedef belirleme

·         Mesleki rehberlik

·         Duygularını tanımlama,

·         Öz disiplin ve öz güven geliştirme,

·         Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları,

·         Psikososyal müdahale çalışmaları,

·         Problem çözme becerileri,

·         Etkin ve verimli çalışma alışkanlıkları kazanma,

·         Hedef koyma ve motivasyon,

·         Sınav kaygısı ile baş edebilme becerisi,

·         Öğrenme stillerini keşfetme ve uyum becerilerine yardımcı olma konularında çalışmalar yürütmekteyiz.

İlkelerimiz

·         Rehberlik hizmetlerinin temelinde öğrenci/birey vardır. Yapılan bütün rehberlik hizmetlerinin temel amacı, bireyin gelişimidir.

·         Rehberlik tüm bireylere açık bir hizmettir. Yardım almak isteyen ve kendini gerçekleştirmek isteyen her birey bu hizmetten yararlanabilir.

·         Rehberlik hizmetlerinde yürütülmesinde gönüllülük esastır.

·         Rehberlik hizmetlerinin yürütülmesinde gizlilik esastır.

·         Rehberlik hizmetlerinde bireysel farklara saygı duyulur. Rehberlik hizmetleri, din, dil, ırk ayrımı yapmadan, insanın kişiliğine, ihtiyaçlarına saygılı olmayı gerektirir.

·         Rehberlik hizmetleri profesyonel bir yardım sürecidir.

·         Rehberlik hizmetleri eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır

·         Rehberlik bir süreçtir. Rehberlik yardımlarıyla bir sorunun çözülmesi ya da gelişmenin sağlanması biranda mümkün değildir.

Yayın: 09.11.2020 - Güncelleme: 09.11.2020 09:01 - Görüntülenme: 276