ŞIRNAK / CİZRE - Cizre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Öğrencilerimiz ile bu hafta da  "Gençlik Buluşmaları" kapsamında davet ettiğimiz öğretmenimiz öğrencilerle hasbihal yaptı ve def eşliğinde ilahiler söylendi.

Ara

Öğrencilerimizin eğitim- öğretim yılı içerisindeki gelişimlerini takip edebilmek ve bilgi, beceri ve zaman kullanımlarını görebilmek amacı ile  12. sınıf öğrencilerine yönelik Kazanım Değerlendirme Sınavımızı gerçekleştirdik.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlğü uhdesinde düzenlenen Oku-Yorum Okuma Kültürünün geliştirmesi amacıyla okulumuzdaki öğrencilerin, okuyan, düşünen, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız projenin ilk kısmını öğrencilermiz başarılyla tamamladı.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmak ve empati kurma becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ara

Öğrencilerimiz arasında sosyalleşmesi artırmak, bilgi ve becerilerini artırmak, daha fazla sorumluluk üstlenmeyi teşvik etmek ve akademik başarılarını artırmak gibi amaçlarla bu hafta da öğrencilerimizle bir araya gelip etnlik ve aktiviteler gerçekleştirildi.

Ara

Öğrencilerimizin eğitim- öğretim yılı içerisindeki gelişimlerini takip edebilmek ve bilgi, beceri ve zaman kullanımlarını görebilmek amacı ile okul geneli tüm kademelerde deneme sınavımızı gerçekleştirdik.

Kas

"Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri" kapsamında emniyet mensupları tarafından 9. Sınıf öğrencilerine seminer verildi. Seminer bitiminde not defteri ve kalem öğrencilerimize hediye edildi. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.

Kas

"Genç Nidâ" Kız Öğrenciler Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasına katılmak için okulumuzda öğrenciler arasında Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi ve dereceye giren Medine Baran adlı öğrencimiz okulumuzda birinci oldu.

Kas

Şırnak'ta il geneli yapılan 3000 metre kız atletizm yarışmasında okulumuz öğrencileri dereceye girerek önemli bir başarıya imza atmıştır. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve beden eğitimi ve spor öğretmenimiz Burcu Sunay'ı tebrik ediyoruz.

Kas

Şırnak'ta il geleni yapılan 3000 metre kız atletizm yarışmasında okulumuz öğrencilerinden dereceye girerek önemli bir başarıya imza atmıştır. Okulumuz akademik anlamda göstermiş olduğu başarıyı sportif faaliyetlerde de sürdürüyor. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar üzerinde konuşması için okulumuz öğretmenlerinden iki kişi belirlenmiştir. Öğretmenlerimiz konuyla ilgili diğer öğretmenlerimize sunumlarını yaptı. Pandemi sürecinde eğitimi olumlu ya da olumsuz etkileyecek durumlar üzerinde duruldu. Bu süreci eğitim-öğretim faaliyetlerini sekte uğratmadan en verimli şekilde nasıl yürütülebileceği hakkına fikir alış verişinde bulunuldu. Sunum sonrası öğretmenlerle toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kas

Genel Müdürlükçe hazırlanan Genç Sesler Mûsikî Etkinliği kapsamında öğrencilerin kişisel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve musiki alanında faaliyetler gerçekleştirmek için okul mûsikî koroları oluşturuldu.

Kas

İmam hatip okullarının vizyonu, misyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında okul içi faaliyetler düzenlendi.

Kas

Hazırlanan Yıllık Eylem Planında belirlenen faaliyetler ile ilgili veli ve öğrenciler için bilgilendirme kitapçığı hazırlandı. Dönem içinde öğrencilerin akademik başarılarını takip etmek için veli öğretmen ve öğrenci işbirliği çerçevesinde yapılacak etkinlikler denemeler ve görüşmeler için yıllık eylem planı hazırlandı. Bu plan nezdinde öğrencilerimizin başarı durumları yakından gözlemlenerek gerekli çalışmalar yapılmaktadır.